Насловна Најновије Договорена сарадња са нефрологом Гораном Топићем са УКЦ-а

Договорена сарадња са нефрологом Гораном Топићем са УКЦ-а

198
0

Руководство Болнице „Србија“ договорило је сарадњу са доктором Гораном Топићем, специјалистом нефрологије из Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске.

Топић је члан тима за трансплантацију у овој медицинској институцији, национални координатор за трансплантације Републике Српске и предсједник Удружења нефролога Републике Српске, саопштено је из Болнице „Србија“.

Топић ће у Болници „Србија“ бити 25. новембра и обављаће транзиентну еластографију – фиброскен.

Фиброскен је неинвазивна, брза и поуздана метода, налик ултразвуку, која служи за откривање цирозе јетре и искључивања значајне фиброзе, односно, овом апсолутно безбједном методом се може стећи увид у стање јетре, узнапредовалости њене болести, што је пресудно у одређивању даље терапије.

Резултати ове процедуре се доступни одмах, а за разлику од биопсије која се стандардно примјењује, нема бола нити ризика од крварења и других компликација и траје око 10 минута.

Заинтересовани пацијенти преглед могу заказати на број телефона: 057/325-300, локал 399 и 409 и 057/325-340 од 13.00 до 14. 30 часова, а о термину прегледа накнадно ће бити обавјештени. За преглед је неопходна упутница. 

 

 

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстВлада Српске: Подршка за укидање ОХР-а и даље расте
Сљедећи текстВучић отказао све посјете иностранству због ситуације на КиМ