Насловна Вијести Република Српска Додатних 7,6 милиона КМ за запошљавање борачких категорија

Додатних 7,6 милиона КМ за запошљавање борачких категорија

327
0

Влада Републике Српске обезбиједила је додатних 7.640.000 КМ за запошљавање у овој години, а средства су предвиђена за реализацију програма „Подршка запошљавању и самозапошљавању дјеце погинулих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида Војске Републике Српске – пројекат `Заједно до посла`“.

Измјеном Акционог плана запошљавања за 2022. годину биће обезбијеђено запошљавање за још 764 лица која су испунила услове јавног позива по наведеном програму, тако да ће бити омогућено запошљавање укупно 6.553 лица, у односу на раније планирано запошљавање 5.789 особа.

Обезбјеђивањем додатних средстава укупна средства за запошљавање износе 35.780.000 КМ, у односу на раније обезбијеђених 28.140.000 КМ, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Влада Српске данас је утврдила Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру којим је наведена потреба усклађивања са одлуком Уставног суда Републике Српске, затим увођење и дефинисање система масовне процјене вриједности непокретности, те прецизније прописивање појединих одредаба за чим се потреба указала кроз практичну примјену закона.

Предложеним измјенама и допунама, између осталог, детаљније се регулише стручни испит који полажу лица геодетске струке и лица пољопривредне и шумарске струке, те се прецизније регулише рад геодетских организација и пооштравају услови за добијање лиценце за извођење геодетских радова.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВишеград: Вода за пиће исправна у свим насељима
Сљедећи текстПредложено повећање плате за 100 КМ у више сектора