Насловна Најновије Додик: Божић да посветимо једни другима, да покажемо љубав, солидарност и уважавање

Додик: Божић да посветимо једни другима, да покажемо љубав, солидарност и уважавање

155
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је Његовој светости патријарху српском Порфирију, свештенству и монаштву Српске православне цркве и свим православним вјерницима најрадоснији хришћански празник Божић, са жељом да га проведу у миру, љубави, здрављу и слози.

Додик је пожелио да празник рођења Исуса Хруста подари свима радост и вјеру у заједништво, солидарност и међусобно уважавање, те покаже пут искреног праштања и поштовања.

– Божић је један од највећих и најрадоснијих празника и дан када се посвећујемо једни другима, породици, пријатељима, када славимо рођење као симбол новог почетка и нове наде – истакао је Додик.

Предсједник Републике поручио је да у овим празничним данима сви заједно треба да покажемо приврженост људима, да се окупљамо и заједно обиљежавамо живот, поштујући нашу традицију, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

– Исто тако Божић нас учи и то да и сваког другог дана треба да нађемо у себи радост, оптимизам, подршку и утјеху за друге, њихове патње и проблеме, односно да увијек будемо ту једни за друге у добром и лошем – поручио је Додик уз традиционални хришћански поздрав „Мир Божији, Христос се роди“.

Српска православна црква прославиће 7. јануара Божић, најрадоснији хришћански празник – дан Рођења Исуса Христа.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЂенић: Много урађено на пољу издаваштва
Сљедећи текстСутра сунчано и топло