Насловна Вијести Република Српска Додик: Већи наталитет – јача Српска

Додик: Већи наталитет – јача Српска

165
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да се јаком пронаталитетном политиком јача Република Српска, а једна од мјера је и једнократна помоћ од 750 КМ породицама са четворо и више дјеце, у којима је један од родитеља незапослен, а која ће бити исплаћена до краја мјесеца.

Додик је истакао да је породица највећа снага и темељ на којем почива Српска, због чега су институције Српске реализовале низ мјера с циљем побољшања положаја вишечланих породица.

Српски члан Предсједништва подсјетио је да је једна од мјера једнократна помоћ од 750 КМ породицама са четворо и више дјеце, у којима је један од родитеља незапослен, која ће бити исплаћена до краја мјесеца.

„У наредном периоду, након што буду спроведене неопходне законске процедуре, овај износ биће исплаћиван као мјесечна накнада са доприносима за 1.300 породица, што ће омогућити да незапослени родитељ оствари здравствено и пензионо осигурање“, написао Додик на „Инстаграму“.

Он је указао да је важно да ове породице, које су истинско благо и које наталитетом јачају отаџбину, знају да Република Српска стоји иза њих, да су њихова права дефинисана законом и да имају сву потребну сигурност.

„Као друштво одговорни смо да системски рјешавамо једно од најважнијих питања за опстанак Српске, а то је очување породице. Нико као породица не може да нас научи љубави и заједништву, најважнијим вриједностима сваког друштва, а то су и темељи на којима почива наша Република“, напоменуо је Додик.

Додик је истакао да ће се институције зато још снажније борити да усвајају и спроводе мјере које ће породицама им омогућити већу сигурност и боље услове живота за дјецу у Републици Српској.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНа Копаонику пао први снијег
Сљедећи текстМајке ће примати 750 КМ све док је једно од дјеце малољетно