Насловна Најновије Додик: Дан Републике је интегративни празник који ће се славити

Додик: Дан Републике је интегративни празник који ће се славити

170
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, рекао је данас да ће Српска обиљежавати и славити Дан Републике и да ће централна свечаност сваке наредне године бити одржавана у другом граду, чиме се жели показати да је то интегративни празник који представља читаву Републику Српску.

Додик је рекао да они који оспоравају празник Републике Српске могу да раде шта хоће, а да ће Српска Дан Републике обиљежавати и славити.

„Да ли га не подржавају `туристи` какав је /Kристијан/ Шмит, то нас не занима. Ми смо наше одлуке о томе донијели и 9. јануар се не може помјерити“, рекао је Додик новинарима.

Он је подсјетио да ће ове године свечани дефиле поводом 9. јануара бити одржан у Источном Сарајеву, док ће дан раније у дворани „Борик“ у Бањалуци, бити одржана академија, а након тога и пријем који организују институције Републике Српске.

Додик је најавио да ће сваке наредне године, централна свечаност поводом Дана Републке бити одржавана у другом граду, додајући да се на тај начин жели показати да је то интегративан празник који представља читаву Републику Српску и да то подржавају и грађани.

Предсједник Српске је позвао грађане Источног Сарајева и госте, да 9. јануара у том граду присуствују дефилеу безбједносних и невладиних организација поводом обиљежавања Дана Републике.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКуртијеви посланици пријете насилним уклањањем барикада
Сљедећи текстБашевић: „Мали Зејтинлик“ мора бити мјесто екскурзије за све ђаке у Српској