Насловна Вијести Република Српска Додик: Израдити спољнополитичке стратегије Српске

Додик: Израдити спољнополитичке стратегије Српске

239
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, рекао је на почетку посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске, да је данашње засједање значајно како би се у будућности могло приступити изради стратегије спољнополитичког положаја Српске.

Додик је рекао да је спољна политика БиХ пропала и да смо у фази да бошњачки представници покушавају да наметну други облик одлучивања у домену спољне политике.

Он је истакао да спољнополитичке одлуке морају бити у складу са консензусом и прописаним актима, а напомено је да се одлуке у вези са спољном политиком, према Уставу БиХ, доносе на Предсједништву БиХ.

Додик је захвалио што је руски амбасадор Игор Kалабухов, прихватио позив да се обрати јавности, те напоменуо да су били спремни да приме и друге амбасадоре.

„Спремни смо да кад год они кажу, сазовемо сједницу парламента и кажемо о чему се ради“, рекао је Додик.

Додик је истакао да Народна скупштина као највише законодавно тијело треба да расправља о томе и да понуди одговоре.

„Дошао сам да питам овај парламент и да добијем одговоре“, рекао је Додик и додао да је желио да афирмише овај парламент.

Посебној сједници Народне скупштине РС, осим Додика, присуствују амбасадор Русије у БиХ Игор Kалабухов, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, министри у Влади Српске, представници Српске у заједничким институцијама, те лидери политичких партија.

Предвиђено је да се, осим Додика и Kалабухова, посланицима обрате и предсједници парламентарних политичких партија.

ИЗВОРсрна, фото Frontal.ba
Претходни текстВрхови Алпа све зеленији
Сљедећи текстДодик: Турковићева у суштини није министар