Насловна Најновије Додик: Кад Марфи притисне правосуђе, правда изађе кроз прозор

Додик: Кад Марфи притисне правосуђе, правда изађе кроз прозор

31
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је да је свима јасно да се амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи, игра са правосуђем и покушава да загорча живот Србима, све да би се дошло до имовине.

Додик је, поводом одлуке Апелационог вијећа Суда БиХ, да одбије жалбу СНСД-а на одлуку Централне изборне комисије БиХ која је признала листић ПДП-а за Дом народа парламента БиХ, истакао да је овај неуставни суд америчка организација, која служи за обрачун са њиховим неистомишљеницима.

„Како је могуће да двије године једна особа ради и обавља своје дужности као делегат и сада неко каже да то није у реду. По истом питању доносе двије различите одлуке и то показује да кад Марфи притисне правосуђе, право и правда изађу кроз прозор, као и здрав разум“, рекао је Додик у интервјуу за „Глас Српске“.

Предсједник Српске је истакао да је ЦИК по њиховом налогу доносио одлуке о поновном пребројавању гласова и да опет нису успјели да обесмисле право српског народа да бира јачање Српске и очување српског идентитета.

„У немогућим околностима, притисака, уцјена, као и подметања и дјеловања кроз неуставне институције у БиХ, показали смо да можемо да ојачамо Српску. И овај њихов покушај је на самом старту осуђен на пропаст, јер буди само већи бијес код народа“, рекао је Додик.

Он је истакао да је њихова несрећа већа утолико што народ види ко су издајници и немају никакве могућности да промијене свијест српског народа.

„Одлука неуставног суда је политичка, као и све што се тамо ради. Политички је и процес покренут због /Кристијана/ Шмита. Са свим што раде урушили су у потпуности кредибилитет правосуђа и то ћемо и доказати“, рекао је Додик.

Он је истакао да америчка администрација управља свим процесима и држи БиХ заробљеном.

„БиХ нема професионалне службенике, него поданике Американаца“, рекао је Додик.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстУ току претреси на подручју Вогошће и Ступа
Сљедећи текстПретежно суви коловози, јутарња магла у котлинама