Насловна Најновије Додик: Криштова се понаша као “ненавођена“ ракета

Додик: Криштова се понаша као “ненавођена“ ракета

89
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је да предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто руши механизам координације, а тако и договоре у БиХ, тиме што је упутила документ о тренутној усаглашености, када је ријеч о Плану раста за западни Балкан, јер он није усаглашен.

„Почела се понашати као ненавођена ракета. Она није та која то може да уради, тиме покушава да сруши механизам координације“, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Сарајеву.

Без обзира што је раније дата нека сагласност, а то су оспорили неки кантони, Додик је истакао да се мора истрајавати са документима, који су усаглашени у складу са механизмом координације.

„Ако није усалгашено, онда се не доставља. Она то није могла да уради, али је очигледно да је себи поставила мисионарску улогу, да је та која може нешто да тумачи или не“, каже Додик.

Тиме што је тај документ упутила, а није усаглашен са процедуром везаном за механизам координације, Додик је рекао да Криштова руши и договоре у БиХ, те сматра да је то највише на штету хрватског народа, који за то треба да буде више заинтересован од бошњачког народа.

„Ако руши хрватски кадар, онда руши тај механизам који ће доћи главе хрватском народу у БиХ““, закључио је Додик.

Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто, упутила је јуче Европској комисији документ о тренутној усаглашености када је ријеч о Плану раста за западни Балкан, с циљем даљих активности и наставка учешћа у том процесу.

„Информисала сам Европску комисију о нивоу усаглашености реформске агенде, уз нагласак на спорни дио који је увелико већ познат и јавности“, истакла је Кришто.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра облачно са кишом
Сљедећи текстМарфи жестоко критиковао Хелеза