Насловна Најновије Додик: Муслиманска ратна застава на српском стратишту суноврат цивилизације, доказ да им...

Додик: Муслиманска ратна застава на српском стратишту суноврат цивилизације, доказ да им сметају и мртви и живи Срби

145
0
Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је постављање муслиманске ратне заставе на једном од највећих стратишта српског народа за вријеме НДХ у Гаравицама код Бихаћа ужас, понижење и суноврат свега што се зове цивилизација, човјечанство и људскост.
 

– Овакве провокације од муслимана нису никаква новост, јер и годинама уназад су на истом мјесту постављали неке своје заставе само са једним циљем – да Срби не долазе на стратишта свог народа. Муслиманима није у интересу да се чува истина о страдању Срба, јер су управо Гаравице једно од већих српских стратишта у Другом свјетском рату које је дјело њихових крвавих руку и монструозних умова – истакао је Додик.

Додик је нагласио да није тако давно било када су припадници истог народа поред једног од спомен-обиљежја у Гаравицама поставили и кућицу за псе, боље рећи штенару, чиме су показали најнижи степен нељудскости и непоштовања према мртвим Србима.

– Чак и гробови 12.000 мртвих Срба им сметају и не дају мученицима ни право на смирај. Замислите само колико им сметамо ми живи, када су спали на то да скрнаве једно од већих насеља у којем почивају дјеца, жене, страци који су страдали у највећим мукама у Гаравицама. Потомци тих који су тада убијали Србе данас се иживљавају над нашим гробовима и нико не реагује. То не смета ни овим такозваним свјетским демократама, моћницима, који се праве глуви и слијепи на овакве ствари. Постављати ратну заставу на српско стратиште, под којом су 90-их година прошлог вијека убијали, мучили, клали Србе, вршили етничка чишћења и прогоне, не само да је провокација, него и показатељ да нам не дају да његујемо културу сјећања, не дају нам да обилазимо гробове начих мученика, не дају нам да живимо“ -нагласио је предсједник Српске за Срну.

Указао је да је ово још једна потврда да муслимани и њихова политичка елита желе само једно – унитарну БиХ у којој нема Срба, ни живих ни мртвих, да фалсификују историју и затру истину о српском страдању и српском постојању уопште у БиХ.

Додик је поручио да институције Републике Српске и српски народ никада неће дозволити да нестане Срба са ових подручја, нити Републике Српске.

– Гаравице су наша опомена, као и Стари Брод, Јасеновац, Подриње, Козара, Романија, Сарајево… Све су то наше опомене, мјеста егзекуције Срба, локације истребљења, страшних злостављања и српске муке, убијања цијелих породица – нагласио је Додик.

Он је поручио да је на садашњим, а посебно будућим генерацијама да чувају истину о српском страдању, да остане записано ко су жртве, а ко џелати, а не као сада да откривамо оно што су комунистичке власти криле да би сачувале наводно братство и јединство.

– Гаравице су само једно свједочење о страдању Срба у 20. вијеку, који је био вијек највећег српског страдања и који се никада више не смије поновити. Надам се да смо бар нешто из протеклог рата схватили и научили, на тежак и трагичан начин, али смо научили. Зато истина о нашем страдању мора да се чува, култура сјећања да се негује колико год то нашим убицама и њиховим потомцима сметало. Двадести вијек не смије никада више да се понови – истакао је предсједник Републике Српске.

ИЗВОРртрс
Претходни текстНа Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање Дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
Сљедећи текстСахрањен легендарни Бора Ђорђевић