Насловна Најновије Додик: Мјеста у новој власти биће понуђена другима, али не Црнатоку, Бореновићу...

Додик: Мјеста у новој власти биће понуђена другима, али не Црнатоку, Бореновићу или Тривићу

355
0

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас да ће нову Владу Српске чинити чланови коалиције који су заједно освојили више од 60 одсто гласова, али ће мјеста бити понуђена и неким другим политичким структурама у како би се створило нешто попут концентрационе владе.

 

„То неће бити могуће са Игором Црнатком, Браниславом Бореновићем или Јеленом Тривић, али мислим да у ПДП-у има прихватљивих људи“, рекао је Додик за РТРС.

Он сматра да је важно да се сви у Српској окупе око најважнијих питања, али да није сигуран да је на овом плану могуће радити са лидером СДС-а Мирком Шаровићем или предсједником ПДП-а Браниславом Бореновићем јер је све „отишло предалеко“. „.

Додик, који је и српски члан Предсједништва БиХ, истакао је да власти у Српској све вријеме раде на томе да Српска дочека јесен у стабилном стању и да ће то бити могуће уз подршку пријатеља.

Он је рекао и да српски представници на нивоу БиХ не представљају политику БиХ, већ Републике Српске.

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине није кадар Босне и Херцеговине, већ Српске, а ја нисам функционер Босне и Херцеговине“, истакао је Додик.

Додик каже да Босна и Херцеговина не бира ниједно тијело, већ су сви „скупљени“, укључујући и Предсједништво БиХ.

„Српски члан се бира на територији Српске, а бошњачки и хрватски чланови бирају се у ФБиХ“, рекао је Додик и нагласио да су ентитетски органи надређени органима БиХ.

Према његовим ријечима, кад год се о некој теми разговарало у Предсједништву БиХ, о томе је морало да се изјасни надлежно министарство из Српске.

Ако буде негативан, нема шансе да гласам за то“, рекао је Додик.

Додик је истакао да су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и он максимално афирмисали значај органа Српске на нивоу БиХ.

Он је истакао да је улагање од виталног националног интереса његов покушај да покаже значај Народне скупштине Републике Српске, те да покаже да је она мјесто гдје се одлучује у име Републике Српске.

„Парламент Републике Српске је коначно мјесто одлуке и није битно шта је, јер је био посљедњи поводом давања споразума новом њемачком амбасадору у Босни и Херцеговини“, рекао је Додик. .

Он је поручио да ће Српска имати стабилне институције, да ће чувати мир и стабилност, да ће јачати Република Српска.

Наша политика ће бити у оквирима Устава и биће оспорено све што превазилази то“, рекао је Додик и нагласио да ће учинити све да оправда повјерење које му укаже народ Српске.

ИЗВОРAtv
Претходни текстУчешће на форуму о сарадњи на простору Евроазије
Сљедећи текстДанас претежно сунчано