Насловна Најновије Додик: Наредне седмице први контингент помоћи грађанима Турске

Додик: Наредне седмице први контингент помоћи грађанима Турске

148
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је данас, да ће грађанима Турске, који су погођени разорним земљотресом, наредне седмице бити послат први контингент помоћи у виду прехрамбених производа.

„Планирана је пошиљка значајног контингента конзервиране хране, брашна, воде и других производа, који су неопходни становништву у угроженим подручјима“, рекао је Додик.

Он је напоменуо да ће слање хуманитарне помоћи бити организовано у сарадњи с привредницима из Републике Српске, која исказује пуно саосјећање и солидарност с грађанима Турске у овим тешким тренуцима.

„Тешка ситуација у којој се налазе турски и сиријски народ, потресла је све нас у Републици Српској и слање хране и свега што је потребно најугроженијим грађанима је најмање што можемо да урадимо. Сада је вријеме да искажемо солидарност и помогнемо турском и сиријском народу“, објавио је Додик на „Твитеру“.

Из Kабинета предсједника Републике Српске, раније је дозначено 100.000 KМ помоћи угроженом становништву у Сирији, коју је погодио разорни земљотрес.

Додик, који је данас покренуо активност финансијске помоћи и Сирији, изразио је увјерење да ће овај примјер солидарности, али и одраз жеље грађана и институција Републике Српске, за помоћ угроженим становницима Сирије, бити подстрек и другима, саопштено је из Kабинета предсједника Републике.

 

ИЗВОРсрна, Фото EPA-EFE/FEHIM DEMIR
Претходни текстНовитовић: Спасиоци од данас у пуном капацитету трагају за преживјелима
Сљедећи текстУ Источном Новом Сарајеву у прошлој години рођене 124 бебе