Насловна Најновије Додик: Наставићу да јачам Српску!

Додик: Наставићу да јачам Српску!

153
0
Новоизабрани предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће са новоизабраним српским чланом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић конципирати политике које ће јачати Српску.

Додик је, поводом 27 година од парафирања Дејтонског мировног споразума, рекао да ће бити настављена стабилизација Републике Српске.

– Ништа неће бити економски и финансијски лако. Ово је мој трећи мандат на позицији предсједника Републике Српске што је изразита част, а привилегија је што ме људи непосредно на изборима три пута бирају за предсједника – рекао је Додик.

Он је истакао да је додатну одговорност стекао на митингу „Отаџбина зове“ гдје је огроман број људи исказао приврженост Републици Српској бранећи њене демократске капацитете.

– Очигледно је да је народ дао подршку мени и зато сам захвалан и бранићу позицију Републике Српске, те нећу оклијевати. Заједно можемо проћи све кризе – рекао је Додик.

Он је навео да било какав интервенционизам међународне заједнице пише одлуку о самосталност Републике Српске, а Кристијан Шмит, шта год да учини, написаће да је Српска корак ка самосталности и да неће да трпи неправедност.

У понедјељак, 21. новембра, навршава се 27 година од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чиме је окончан рат у БиХ и успостављен њен уставно-правни поредак.

Овим споразумом створена је државна заједница БиХ састављена од два ентитета, Републике Српске и Федерације БиХ, који су потписници свих анекса.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗбог изливања ријека ванредно у Тутину, Новом Пазару и Пријепољу (ФОТО/ВИДЕО)
Сљедећи текстЗваничници честитали крсну славу МУП-а: Српска поносна на своју полицију