Насловна Најновије Додик најавио жалбу суду и кривичне пријаве против чланова ЦИК-а

Додик најавио жалбу суду и кривичне пријаве против чланова ЦИК-а

160
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће у року од 24 часа бити поднесена жалба надлежном суду и кривичне пријаве против свих чланова Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ који су данас прекршили закон злоупотријебивши службени положај, како би нанијели штету једном политичком субјекту.

Додик је након одлуке ЦИК-а да призна спорни листић са избора делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, истакао да је ЦИК показао још једном да није способан да спроводи изборни процес у БиХ, да је злонамјеран и да као такав не служи ничему, осим доношењу политичких одлука по нечијем диктату.

„Ако има и мрва права у правосуђу БиХ ова одлука ЦИК-а мора бити поништена“, нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, све што су према закону чланови ЦИК-а данас могли да ураде јесте да утврде да ли је прекршена процедура приликом избора делегата у Дом народа, што су и учинили и утврдили да није било повреде поступка.

„Према закону, нису имали право да улазе у то да ли је очигледно неважећи листић важећи, што су учинили. За то је надлежна комисија Народне скупштине Републике Српске од девет чланова у којој су били и чланови опозиције, који су сви сем једног потврдили да је листић неважећи. Да су и нашли да је нешто било неправилно у поступку једино што су могли да ураде по властитом упутству члан 17 став 2 је да пониште избор за делегате и врате поступак у Народну скупштину“, рекао је Додик, преноси Срна

Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ признала је данас спорни листић са посредних избора у Народној скупштини Републике Српске за пет делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

То значи да ће о петом делегату из Српске олучити жријеб, односно да ли ће СНСД добити четвортог делегата или опозиција другог.

ИЗВОРНезависне
Претходни текстПале, Отворен Хипер Корт маркет(ВИДЕО)
Сљедећи текстЈахорина, Манифестација Ски опенинг затворена концертом Жељка Јоксимовића(ВИДЕО)