Насловна Најновије Додик: На овим просторима нема разлога за сукобе, посветити се будућности и...

Додик: На овим просторима нема разлога за сукобе, посветити се будућности и сарадњи

158
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, истакао је да на овим просторима нема ни разлога, ни ресурса за било какав озбиљан сукоб, поготово не рат, него да се треба посветити будућности, младима, сарадњи и развоју.

Додик је у ретроспективи протекле седмице на свом „Инстаграм“ профилу, подсјетио да је на отварању „Јахорина бизнис форума“ нагласио да је иницијатива „Отворени Балкан“ веома могућа и реална идеја, коју треба заједнички реализовати и да би било добро да то схвати и политичко Сарајево.

„То није рехабилитација југословенства, није покушај економске доминације Србије у региону, него је ријеч о отварању слободног тржишта, сарадње и јачања повјерења и стабилности у региону“, додао је Додик.

Предсједник Српске је прошле седмице у Доњој Градини присуствовао обиљежавању Дана сјећања на жртве усташког злочина-геноцида у Независној Држави Хрватској у концентрационом логору Јасеновац, гдје је поручио да ово мјесто увијек подсјећа да је слобода света српска ријеч.

„Прошли вијек је вијек нашег страдања, овај вијек мора да буде вијек нашег окупљања, да нам се никад овако нешто не деси. Да смо 1941. године имали Републику Српску, не бисмо доживјели Јасеновац. Зато је Република Српска и створена као наш одговор и зов за слободом“, истакао је Додик.

Додик је навео да је протекле седмице присуствовао и обиљежавању Дана града Бањалуке, главног града Српске, у коме се много гради, који је универзитетски и град младости.

„Посебно ме обрадовало признање Златни грб Лакташа, које сам добио од људи с којима живим од рођења и који знају за шта се залажем“, додао је Додик.

ИЗВОРсрна, фото N1
Претходни текстНа данашњи дан прије 78 година ослобођен Јасеновац
Сљедећи текстБајден говорио о значају слободних медија