Насловна Најновије Додик: На састанку потврђен нацрт изјаве; Потписивање у понедјељак у НСРС

Додик: На састанку потврђен нацрт изјаве; Потписивање у понедјељак у НСРС

106
0

На састанку поводом заузимања јединственог става о имовини потврдили смо један нацрт изјаве који ћемо током викенда на својим различитим страначким органима разматрати, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре.

– Заказали смо за понедјељак у 15.00 часова да у Народној скупштини Републике Српске потпишемо ову изјаву и да се обратимо јавности поводом одредби које се овдје наводе – рекао је Додик послије састанка поводом заузимања јединственог става о имовини на којем су присуствовали представници коалиције окупљене око СНСД-а и представници СДС-а.

Предсједник Српске је истакао да ће нацрт изјаве бити достављен представницима политичких партија које данас нису биле присутне на састанку „како би и они оцијенили да ли то ваља, и да приђу заједно цијелој коалицији“.

– Српска је одлучна да питање имовине неће бити разматрано у Представничком дому парламенета БиХ јер би то значило да је титулар имовине БиХ, што није тачно – напоменуо је Додик.

Предсједник Српске је додао да ће крајем идуће седмице заказати сједницу НСРС како би донијели одлуку о повлачењу судија Уставног суда из Уставног суда БиХ.

– Да легитимишемо Уставни суд који ионако нема никаквог резона да више постоји и ради. У понедјељак ћемо се договорити око тога када ће бити заказана сједница НСРС. Желимо да искажемо опредијељеност Дејтонском споразуму, јер то је једини начин да остане каква таква БиХ – нагласио је Додик.

Вршилац дужности предсједника СДС-а Милан Миличевић рекао је да су интерес Српске и државна имовина нешто најважније и да ће дати најснажнији одговор из Српске. 

– Јесмо опозиција, али никада нећемо бити опозиција Републици Српској – поручио је Миличевић. 

Јединство Републике Српске по питању имовине је од изузетне важности и мора да услиједи одлучан и јединствен одговор из Српске о томе, изјавио је предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, постоје базна питања на којима не може бити подјела него мора бити максимално јединство.

– Мора да услиједи одлучан одговор, јединствен и усаглашен из Српске по том питању, како би се тај неправедан ток, који је неко наметнуо, и процес који су започели борећи се против Српске, дефинитивно или зауставио или одбацио и преусмјерио у неки други правац. Ако се то не деси онда је Република Српска приморана, а то ова изјава и говори, да усмјери своје активности на другачији политички начин – истакао је Ђокић.

Састанку се нису одазвали представници ПДП-а и Покрета за правду и ред Небојше Вукановића.

ИЗВОРртрс
Претходни текстОбиљежен Дан ослобођења општине Власеница (ВИДЕО)
Сљедећи текстМиличевић: Јесмо опозиција, али никада нећемо бити опозиција Републици Српској