Насловна Најновије Додик: Нема никаквих разговора о имовини, јер је то ријешено Дејтоном

Додик: Нема никаквих разговора о имовини, јер је то ријешено Дејтоном

120
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, нагласио је да је Дејтонским споразумом ријешено питање имовине која несумњиво припада Репубилци Српској и да о томе не може бити никаквих разговора.

„Због неприхватљивог односа према Републици Српској, на састанку коалиције која врши власт у Српској, одржаном током седмице, одлучено је да се сачини информација и приступи доношењу одлуке у Народној скупштини и Влади Републике Српске, о престанку контаката с америчким и британским дипломатама и амбасадама у БиХ“, написао је Додик на „Инстаграму“.

Додик је додао да су Српску на тај корак присилиле америчка и британска страна, јер је, како је навео, очигледно да, поред свих досадашњих кршења Дејтонског споразума, припремају још једну превару и отимачину у вези с имовином Републике Српске.

Предсједник Српске подсјетио је да је протекле седмице присуствовао свечаности поводом 30 година од оснивања Источног Сарајева, истичући да је одлука о оснивању тог града била храбра и битна, јер је омогућила заштиту српског народа на том подручју.

Додик се протекле седмице састао с представницима локалних заједница из СНСД-а из Теслића и Братунца, као и са представницима младих СНСД-а, са којима је разговарао о предстојећим изборима у овој организацији.

ИЗВОРсрна, фото Твитер
Претходни текстБројне манифестације за помоћ Милошу Божовићу
Сљедећи текстСјајни резултати математичара ОШ “Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву