Насловна Вијести Република Српска Додик: Нећемо заборавити ни дозволити да се понови „Олуја“

Додик: Нећемо заборавити ни дозволити да се понови „Олуја“

219
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је вечерас у Новом Саду на централном обиљежавању Дана сјећања на страдале и прогнане у хрватској злочиначкој акцији „Олуја“, да српски народ неће заборавити и неће дозволити да се понови „Олуја“.

– Девети пут смо овдје да кажемо да нећемо заборавити и да се неће поновити. „Олуја“ је погром, злочин, геноцид, етничко чишћење, наставак из Другог свјетског рата, „коначно рјешење за Србе“ како је Туђман говорио – рекао је Додик.

Он је истакао да Срби, упркос свему томе, нису нестали већ су данас окупљени и јединствени јер „само тако можемо да очувамо сјећање и памћење и живимо“.

– Нисмо ни босански ни хрватски Срби, већ један народ – поручио је Додик.

Он је истакао да је тешка судбина српског народа, али „да не смијемо више дозволити да нама управљају“.

– Морамо да се окупимо око наших вриједности и настојања да одбранимо своје – рекао је Додик.

Додик је рекао да иако није рођен у Србији, његова земља је Србија и Република Српска, јер нема други идентитет.

– Једног дана мораћете да дођете у наше двије државе – Републику Српску и Србију – поручио је Додик.

Он је нагласио и да није било предсједника Србије Александра Вучића који је прије девет година покренуо иницијативу за заједничко обиљежавање страдања у „Олуји“, жртве и прогон би отишли у заборав и остала би само породична и лична сјећања.

– Нестали су Срби из Крајине, иза себе су оставили отворена врата кућа, али та врата су закључана у срцима нашег народа у злочиначкој акцији „Олуја“ – рекао је Додик.

Поручио је да српски народ хоће да живи у миру, али као да не престаје ратна матрица која му је наметнута, додајући да су се Срби одувијек борили за слободу.

– Слобода је кључна ријеч живота нашег народа. Слободу никада нисмо имали када нисмо имали српску државу, то данас видимо у ФБиХ – истакао је Додик.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстПашалић: Будимо патриоте и чувајмо Српску
Сљедећи текстДодик на Јахорини на представљању акције за вуковце