Насловна Најновије Додик објаснио: Напади на једне и додворавање другима донијеће само понижења

Додик објаснио: Напади на једне и додворавање другима донијеће само понижења

31
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, истакао је да ће бошњачким политичарима на састанку у Мостару покушати да објасни да напади на једне и додворавање другима неће ништа донијети, осим понижења и да се у Европу не може тако што инструментализујете правосуђе, кршите Устав, законе, прописе, јер је ЕУ скуп правила и прописа који се поштују.

„Двадесет година покушавам да им објасним, покушаћу и на састанку у Мостару. Чуда се догађају, понегдје, али БиХ је земља без логике, како то тачно каже Иво Андрић“, написао је Додик на „Твитеру“.

Он је навео да је временом спознао да је узалудно очекивати од људи који су пошли од погрешне премисе да донесу исправан закључак.

„Не знам како су бошњачки политичари ушли у погрешан филм да сви свјетски лидери ујутру када се пробуде прво помисле на БиХ? Да нико на овом бијелом свијету нема преча посла, већ само да се бави БиХ?“, упитао је Додик.

Он је додао да је тако једној суперсили Русији важно да БиХ буде блокирана, другој, Америци, да иде напријед, трећој, Кини, да буде по страни.

„Као да је БиХ надсила. Као да је планета“, навео је Додик.

Он је упитао који је генијалан ум смислио да Русија хоће да блокира ЕУ преко БиХ, која јој је далеко хиљаду и по километара, а не преко Молдавије, која јој је у дворишту.

„Како неко мисли да прода причу да сам ја јачи од руских трупа, будући да Русија у Молдавији има своју енклаву и стационирану своју војску?“, упитао је Додик.

Он је поставио питање како су бошњачки политичари ушли у погрешан филм да сви треба да одлучују о БиХ, само да не би одлучивали они који у њој живе.

„Кажу, када уђете у погрешан воз, све станице су погрешне. Има ли неко да бошњачке политичаре изведе из тог воза? Да им се више не причињавају шпијуни, спољни и унутрашњи непријатељи“, рекао је Додик.

Он је поставио питање ла ли има неко да им објасни да Боно Вокс и група „У2“ никада више неће бесплатно свирати у Сарајеву, а Си-Ен-Ен преносити концерт.

„Да вијест о резолуцији о Сребреници није објављена ни у једном свјетском медију. Да БиХ никоме није важна, осим људима који у њој живе“, указао је Додик.

Предсједник ХДЗ-а Драган Човић рекао је раније да је начелно договорен састанак лидера странака партнера у власти на нивоу БиХ за 2. јули у Мостару.

Човић је рекао да је разговарао са предсједницима СНСД-а Милорадом Додиком и СДП-а Нермином Никшићем и да су се начелно договорили да 2. јула имају састанак лидера странака у Мостару, а да се прије тога договоре теме које би стабилизовале односе између странака.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКостовић: О Принциповом дјелу погрешно тумачити из данашње перспективе
Сљедећи текстЊегова светост патријарх српски Порфирије стигао у Андрићград