Насловна Вијести Република Српска Додик: Ово је дан свих Срба

Додик: Ово је дан свих Срба

197
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је поносан и срећан што се српска тробојка данас вијори свуда гдје живи српски род и што Република Српска заједно са Србијом слави велики празник – Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

„Република Српска, Србија и цијели српски народ данас славе Дан јединства, слободе и националне заставе. Ово је дан свих Срба“, пише на Додиковом „Твитер“ профилу.

Додик је нагласио да су Срби увијек тежили слободи и јединству и да је у тој борби српски народ поднио огромне жртве, које обавезују да се снажније чувају вриједности које су вијековима баштинили наши преци.

Он је рекао да је свеукупни напредак српског народа могућ само када је заједно, сложан, окупљен око Цркве, чувајући свој идентитет, писмо, културу, обичаје, вјеру, крсну славу, да само тако може савладати све изазове.

„Честитам нашем народу празник уз жељу да га још дуго у радости заједно прослављамо. Живјела Република Српска! Живјела Србија!“, поручио је Додик.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе заједнички празнују 15. септембра, на дан када је 1918. године почео пробој Солунског фронта.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас топло и вјетровито, повремено киша
Сљедећи текстПочетак изградње дионице ауто-пута Рача-Бијељина (ФОТО)