Насловна Најновије Додик отвара Ски-центар “Игришта“

Додик отвара Ски-центар “Игришта“

101
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, данас ће свечано отворити Ски-центар „Игришта“, чиме ће бити озваничен почетак рада овог значајног туристичког центра, саопштено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

Свечано отварање планирано је у 16.00 часова на полазној станици шестосједа „Игришта“, након чега је планирана вожња шестосједом до врха.

На излазној станици шестосједа „Игришта“ у 16.15 предвиђене су изјаве за медије, а новинарима ће се обратити предсједник Додик, предсједник Владе Радован Вишковић, министар трговине и туризма Денис Шулић, директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић, предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра Недељко Елек и начелник општине Власеница Мирослав Краљевић.

Отварању Ски-центра присуствоваће и министар привреде и предузетништва Војин Митровић и министар породице, омладине и спорта Селма Чабрић.

У 16.45 планирана је шетња од врха ка Пољани, потом организованим превозом одлазак до ресторана „Поглед“ у Хан Погледу, гдје ће бити организован свечани ручак.

Садржаји ће на дан отварања бити бесплатни за све посјетиоце.

Отварање овог Ски-центра је од посебног значаја, јер ће „Игришта“ први пут бити у функцији послије 40 година, а представља и почетак нове фазе у развоју туризма у овом дијелу Републике Српске.

Повољни географски положај Игришта од 1.406 метара надморске висине, учиниће овај центар атрактивним за туристе из цијеле регије.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстПале: Акција добровољног даривања крви
Сљедећи текстЂоковић у трећем колу Ју-Ес опена, Ђере предао меч