Насловна Најновије Додик пожелио да “Мајдов академија“ постане препознатљив свјетски догађај

Додик пожелио да “Мајдов академија“ постане препознатљив свјетски догађај

78
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изразио је данас у Источном Сарајеву жељу да „Мајдов академија“ наредних година, постане препознатљив свјетски догађај, који мора да буде подржан од свих институција.

„То је важно јер се ради о младим људима који с љубављу тренирају и који ће сутра бити велики шампиони и наслиједити ове који сада њима преносе знање. Знам колико је /Мајдов/ напорно тренирао да би постигао спортске успјехе, али и ово је озбиљан напор и одговорност да се организује овакав један скуп и осим младих, доведу највећа имена овог спорта“, рекао је Додик новинарима након отварања „Мајдов академије“.

Додик је рекао да је „Мајдов академија“ дар Источном Сарајеву и цијелој Републици Српској.

„Све ово се не би десило без успјеха које је Немања остварио, његове породице, клуба и љубави према Источном Сарајеву, Републици Српској и Србији. Само човјек који има овакву емоцију, може да прихвати одговорност и да скупи више од 800 младих такмичара из великог броја земаља. Велика је то организација и логистика. Моје честитке“, нагласио је Додик.

Предсједник Српске је поручио да ће подржати све напоре које Мајдов буде улагао, нагласивши да је његов фан.

„Могу да свједочим о једном добром човјеку и домаћину. И његов мали син се већ понаша као озбиљан шампион. Мислим да грађани Источног Сарајева могу да буду задовољни и срећни, а ја у име Српске захваљујем `Мајдов академији`, што је организовала овако нешто. Имена која су овдје, сигурно ће пренијети славу овог окупљања и шире и то ће бити вијест за многе спортске часописе“, рекао је Додик.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстПУ Источно Сарајево: Обарао стабла па оштетио далековод
Сљедећи текстСимовић: Привредни субјекти морају преузети одговорност и активно улагати у развој спорта и културе