Насловна Најновије Додик: Све што буде потписано о имовини биће и спроведено

Додик: Све што буде потписано о имовини биће и спроведено

121
0
Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће у понедјељак, 24. априла бити потписан документ који се односи на питања имовине и поручио да ће све потписано бити и спроведено и да у то нико не треба да сумња.
 

– Не треба нико сумњати да ћемо донијети одлуку о повлачењу судија из Уставног суда БиХ и да ћемо у оквиру Министарства унутрашњих послова организовати службу која ће надзирати и пратити. То је наше право – изјавио је Додик у Београду након војне вјежбе „Гранит 2023“.

Додик је подсјетио да је граница између два ентитета дефинисана Анексом два Дејтонског споразума, са припадајућим мапама које јасно утврђују коме припада која територија.

Он је упитао шта је ту нелегално и шта у томе има ново.

– Ако има нови, покажите ми – додао је Додик.

Додик је рекао да су се јуче у Бањалуци састали озбиљни људи, да је његов тим саставио почетни документ и да су уважене и сугестије других, да све то иде на органе странака и да ће се поново састати у понедјељак.

Говорећи о недоласку предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића и лидера Листе за правду и ред Небојше Вукановића на састанак, Додик је рекао да мисли да себе понижава коментаришући Вукановића који је изопштен из нормалног дијалога и способности да то види.

Он је додао да чак и не зна како се зова Вукановићева партија.

– Наравно, њему је лијепо када оду у ФБиХ и сједи с њима, али то је њихов проблем. Мислим да ћемо у понедјељак позвати и њих. Није то никаква молба. Ми не молимо никога – рекао је Додик.

Када је ријеч о Бореновићу, он је навео да се „зна који је Бореновићев капацитет издаје“.

– Да има имало политичке логике и политичке памети као што нема, он би јуче био тамо – поручио је Додик.

 
ИЗВОРртрс
Претходни текстДодик и Цвијановић сутра на обиљежавању Дана сјећања у Доњој Градини
Сљедећи текстРубљов први финалиста Српска опена