Насловна Најновије Додик се уписао у књигу жалости поводом смрти Синише Михајловића

Додик се уписао у књигу жалости поводом смрти Синише Михајловића

113
0

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, уписао се у књигу жалости у Музеју Фудбалског клуба Црвена звезда у Београду, поводом смрти фудбалске легенде Синише Михајловића.

Додик је рекао да ово није поздрав, јер Синиша остаје у сјећањима, објављено је на сајту Фудбалског клуба Црвена Звезда.

„Он је обиљежио, не само фудбалску сферу живота, него и вријеме у ком је живио“, истакао је Додик.

Он је додао да су несумњиве вриједности које је Синиша Михајловић промовисао, путоказ за младе и успјешне људе, да се баве не само спортом, већ и да чувају однос према породици, друштву и патриотизам.

Додик је навео да, кад је ријеч о Синиши, приврженост породици је вриједност која је у основи свега.

„Тешко је наћи ријечи, чини се да нешто остане недоречено, али требамо бити поносни што смо живјели у времену Синише Михајловића и што смо га познавали. Kарактерисао га је добар однос према свим људима, лично смо се познавали, дружили на скуповима, а непосредност коју је имао, као и приврженост према људима, крају, вриједностима је фасцинантна“, истакао је он.

Додик је нагласио да је посебна емоција у чињеници да је отац Синише Михајловића из његовог краја и да су веома тужно сви примили вијест о Синишиној смрти.

„Знали смо да се бори, били уз њега, вјеровали да ће побиједити, али болест је јача од жеље милиона нас да Синиша побиједи. Није успио, али је оставио несумњив траг. Људи не одлазе кад се сахране, јер сјећање на њих живи вјечно и тако ће бити и с њим“, навео је Додик.

Синиша Михајловић преминуо је јуче у Италији послије дуге и тешке болести.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВучић: Нећемо дати Србију “на тацни“ !
Сљедећи текстБиблиотекари из Источног Сарајева на конференцији Библиотекарског друштва Србије