Насловна Најновије Додик: СНСД апсолутни побједник Општих избора,Српска стабилна

Додик: СНСД апсолутни побједник Општих избора,Српска стабилна

227
0
Лидер СНСД-а Милорад Додик, изјавио је данас у Београду, да је Република Српска по свим параметрима стабилна и да нема изазова који би могао да угрози њено функционисање, а да је СНСД из протеклих избора изашао као неприкосновени побједник.
 
– СНСД је партија која представља снагу народа и снагу државе и то је разлог зашто смо апсолутни побједници Општих избора. Имамо и 20.000 гласова више него најснажнија партија у ФБиХ, што значи да смо најјача партија у читавој БиХ – истакао је Додик.

Када је ријеч о избору за предсједника Републике Српске, Додик је поручио да је он био кандидат и да је побиједио.

– Неприхватљиво је да се пребројавање резултата врши овако споро, али то говори о немоћи саме БиХ – сматра Додик.

Додик је рекао је да је у Београд дошао да би прекинуо спекулације, те нагласио да је атмосфера коју ствара опозиција у Републици Српској индукована са стране.

– Ово је резултат узурпације странаца у власт БиХ, с обзиром да БиХ нема ништа са избором кандидата за предсједника Српске и кандидата за Народну скупштину – рекао је Додик.

Поновио је да ЦИК није изабран законито и да су у њеном избору учествовали странци који су чланове ЦИК-а поставили претежно из партија опозиције.

– На нивоу ЦИК-а из ФБиХ ангажовани су људи који су били истакнути функционери СДА што је апсурдно – сматра Додик.

Нагласио је да је опозиција прогласила изборну побједу у 22 часа, што је апсолутно немогуће.

– Народ је током кампање и посјећености трибина, наших и опозиционих, показао какву подршку имају једни, а какву други сматра Додик и додао да се само један кандидат од 31 кандидата за предсједника Српске буни.

– Ја нисам њихов проблем, они проблем имају са ЦИК-ом и њима треба да се обрате. Њихови људи су ангажовани у ЦИК-у – каже Додик.

Он сматра да није логично да СНСД убједљиво добије изборе на свим нивоима, а да је проблематично само то што је он изабран на мјесто предсједника.

БиХ, каже Додик, може да постоји само на дејтонским принципима, а интервенционизам странаца ће је уништити.

Претходни текстНастављена потрага за дјечаком у кањону Таре
Сљедећи текстСавезни фестивал гуслара 14. и 15. октобра