Насловна Најновије Додик: СНСД је снажна партија, има више кандидата за министра финансија у...

Додик: СНСД је снажна партија, има више кандидата за министра финансија у Савјету министара

188
0

Предсједник СНСД-а Милорад Додик, истакао је да је ова странка снажан политички субјекат, са квалитетним кадром, те да има више кандидата који би у овом тренутку могли да обављају функцију министра финансија и трезора у Савјету министара.

Додик је подсјетио да је садашњи министар финансија у Савјету министара Зоран Тегелтија, на тој функцији до 14. јуна, те да није толико хитно да се нађе нови кандидат за ту позицију.

„Сада смо покренули наш механизам активности разговора, око тога на који начин ћемо доћи до имена. На сву срећу, СНСД је снажна политичка партија, а тиме и кадровска, те имамо између три и пет људи, који би у овом тренутку могли да обављају ту дужност без икаквих оклијевања“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је рекао да ће СНСД обавити унутрашњу расправу, у оквиру својих статута, те доћи до одређеног имена које ће бити предложено за функцију министра финансија у Савјету министара.

„Није хитно у том погледу, тек смо почели да причамо. То питање треба да разматрамо на највишем нивоу СНСД-а, али ћемо разговарати и са нашим градским организацијама, одакле долазе кандидати“, навео је Додик.

Министар финансија и трезора Зоран Тегелтија, именован је јуче на сједници Савјета министара за директора Управе за индиректно опорезивање БиХ.

ИЗВОРсрна, фото Slobodna Dalmacija
Претходни текстУ Палама промовисано 188 дипломаца првог и другог циклуса студија Филозофског факултета
Сљедећи текстЈуговић добитник Плакете за допринос развоју Филозофског факултета