Насловна Вијести Република Српска Додик: Српска остаје у фокусу пажње на највишем нивоу када је у...

Додик: Српска остаје у фокусу пажње на највишем нивоу када је у питању мисија „Алтеа“

222
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће Република Српска остати у фокусу пажње на највишем нивоу, у вези с разговорима у УН, када је ријеч о продужењу мисије „Алтеа“ у БиХ.

Додик је на свом Инстаграм профилу навео да је од руског предсједника Владимира Путина током јучерашњег састанка у Москви затражио да Русија подржи продужење ове мисије у облику у којем је и до сада била присутна, с чиме се Путин сагласио, наводећи да руска страна неће правити проблем уколико не буде неких скривених намјера о проширењу мандата.

Он је навео да је искористио прилику да још једном понови да без обзира на то што Бошњаци покушавају да прикажу да је БиХ увела санкције, оне нигдје не могу бити спроведене, јер не постоји одлука заједничких органа и нису формализоване у том смислу.

– За нас је најважније да смо остали неутрални и да Русија уважава оно што Република Српска мисли и ради у готово немогућим околностима, окружена сталним притисцима и унутрашњим подметањима – додао је Додик.

Додик је поручио да су Република Српска и српски народ захвални предсједнику Путину што је прије неколико година спријечио Савјет безбједности УН да на приједлог Велике Британије прогласи Србе геноцидним народом у прошлом вијеку, као и за његову пуну приврженост примјени Дејтонског споразума.

ИЗВОРртрс
Претходни текстУ Милићима обиљежен Дан безбједности саобраћаја
Сљедећи текстНепосредно обраћање: Радомир Лукић, коалиција НП Дарко Бањац-ПУС-Прва СДС (ВИДЕО)