Насловна Најновије Додик: Српска спречава директну испоруку оружја Кијеву из ФБиХ

Додик: Српска спречава директну испоруку оружја Кијеву из ФБиХ

68
0

Република Српска спречава директну испоруку оружја Кијеву из Федерације БиХ /ФБиХ/, изјавио је предсједник Српске Милорад Додик.

Додик је за руску агенцију РИА Новости, истакао да те фабрике у ФБиХ контролише НАТО и да је недавно федерална Влада, као њихов власник, пристала да удио у њима имају амерички фондови.

„То говори да они хоће да развију и ојачају овај тренутак. Ми овдје не можемо много учинити, само добити информацију и спречавати директну испоруку у Украјину, што и радимо“, додао је Додик.

РИА Новости напомињу, да је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Сташа Кошарац, тражио у марту од власти у ФБиХ да изврше провјеру предузећа одбрамбене индустрије „Претис“ и „БНТ“ Нови Травник, али су то федералне власти игнорисале.

Тада су се на интернету појавиле фотографије војника украјинске војске, са муницијом БиХ производње за минобацаче калибра 82 и 120 милиметара.

Подсјећа се и да је министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез, у марту рекао да је у ФБиХ покренута производња дронова камиказа за извоз у Украјину, не откривајући детаље.

ИЗВОРсрна, фото X.com
Претходни текстУ Српској рођено осам беба
Сљедећи текстМорбилима заражено 184 лица, највише у Бијељини