Насловна Најновије Додик: Српски свијет – феноменална идеја

Додик: Српски свијет – феноменална идеја

164
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Подгорици да је српски свијет феноменална идеја и да нико не би требао да има ишта против ње.

„Српски свијет подразумијева да људи који припадају српском народу слободно промовишу своја уставна права у дотичној земљи, да могу да се политички окупљају, изражавају, да организују своје културне институције, да могу да праве своје школе и вртиће, да имају свој образовни систем као и свуда у свијету, и у Њемачкој и у Канади, да вјерују нашој Српској православној цркви, да поштују своју крсну славу“, рекао је Додик на конференцији за новинаре након састанка са предсједником Скупштине Црне Горе Андријом Мандићем.

Додик је рекао да су то вриједноти које не би требало никога да вријеђају.

„У том погледу, позивам све људе српске националне припадности, гдје год да се налазе, да се посвете елементима нашег националног идентитета. Тај идентитет није усмјерен ни против кога другог, ни против Црногораца, ни против Хрвата, ни Ескима, Кинеза“, нагласио је Додик.

Он је рекао да је то свијет у којем српски народ има право да изрази своје националне особености.

„То је свијет у којем ми имамо право да изражавамо наше националне особености једнако као што то имају Французи и Нијемци или било ко други. Знам да постоји негативна конотација тога, али то не значи да ми треба да одустанемо од тога“, рекао је Додик.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМандић: Без Републике Српске нема БиХ
Сљедећи текстДодик понудио Црној Гори споразум о специјалним везама