Насловна Локални избори 2024 Додик: Станивуковић вођа опозиције којег нико неће, Тривићева политички бетонирана

Додик: Станивуковић вођа опозиције којег нико неће, Тривићева политички бетонирана

320
0

Предсједник СНСД-а Милорад Додик, изјавио је данас, да се Драшко Станивуковић наметнуо као вођа опозиције, којег друге опозиционе партије неће, док је Јелена Тривић у политичком смислу потпуно бетонирана, без обзира на њен оптимизам.

„СДС је у политичком смислу замрзнут, балзамован, изгубио је четири општине. Било им је најважније да очувају мјесто у Теслићу и честитам побједнику, као и свима другима. Али, слиједи даља деградација једне партије која је у народном смислу у новијој политичкој историји била важна, а сада у политичком смислу постаје маргинална“, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Додик је истакао да му је драго да СДС остаје друга политичка партија по снази у Републици Српској, јер у њој има много патриота, те да на њих рачуна када позива да се окупе око националних питања.

„Њихово руководство које је до сада то игнорисало, мораће да разумије шта народ и њихови гласачи хоће“, нагласио је Додик.

Када је ријеч о лидеру Листе за правду и ред Небојши Вукановићу, Додик је истакао да су он и његова ирационална бијесна политика доживјели пораз на овим изборима.

„Вукановић је добио мање гласова него на претходним изборима и у слободном је политичком паду, без падобрана. Гдје ће пасти, не могу да процијеним у овом тренутку“, рекао је лидер СНСД-а.

Додик је истакао да опозицији у Републици Српској жели све најбоље, али да би били досљедни противници СНСД-у морају појачати своје проценте јер су садашњи минимални.

„Ово је поражавајуће, не видим разлог да они било шта славе, али то је њихов проблем. Ја сам поносан на резултате који је постигао СНСД. Честитам свима који су учествовали, честитам народу, честитам побједницима, захваљујем се пораженима и идемо даље“, поручио је Додик.

Он је указао да из ових избора произилази само једна чињеница, а то је да Република Српска политички снажнија.

ИЗВОРСрна, фото РТРС
Претходни текстСутра Дан жалости у Српској
Сљедећи текстФАБ бомбе – оружје преокрета на фронту у Украјини