Насловна Вијести Република Српска Додик: Турковићева у суштини није министар

Додик: Турковићева у суштини није министар

224
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, изјавио је данас да Бисера Турковић у суштини није министар спољних послова у Савјету министара, јер води политику СДА, бошњачког народа и елите, те нагласио да не разумије зашто се бошњачки естаблишмент опредијелио за сукоб са Русијом.

„Мислим да треба цијенити добрим, то што је и уз нашу помоћ и што кажу `уз помоћ пријатеља`, Сарајево добило могућност да се грије и у наредној сезони по готово најјефтијијој цијени гаса у Европи. Када би у обзир била узета политика Турковићеве, цијена би била, рецимо пет пута виша, па би умјесто 350 било сигурно 3.000 долара за хиљаду кубних метара гаса“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Kометаришући реаговање Турковићеве на интервју које је министар спољних послова Руске Федерације Сегеј Лавров дао РТРС-у, Додик је навео да је апсолутно исправно све што је руски министар тада изјавио.

Додик је истакао да Лавров у том инервјуу није рекао ништа лоше за Бошњаке, већ је истакао и да је разумио неке ствари, па и саме Бошњаке.

Он сматра да у Републици Српској не треба више придавати пажњу причи о томе да је БиХ наводно усвела санкције Русији, те наглашава да такве санкције не постоје и да одлука о томе није донесена у органима БиХ.

„Имамо неке појединце који су давали неке своје сагласности и западњацима то одговара, зато што је било потребе да се неко солидарише са њима. Не видим да је било шта потребно о томе дискутовати“, каже Додик.

Он је изразио увјерење да ће имати прилику да се сретне са Лавровом за десет дана у Санкт Петербургу, на економском форуму који ће се одржати под покровитељством предсједника Руске Федерације, Владимира Путина.

Додик је навео да Лавров, нажалост, није могао доћи у за данас најављену званичну посјету Србији, јер неке земље нису дозовиле прелет његовог авиона, те је истакао да је јасно о чему је ријеч.

„Да сам на његовом мјесту, отишао бих до Истамбула, сјео на редовну линију и дошао. У сваком случају ми је жао и било би интересантно да смо могли попричати, а вјерујем да ћу имати прилику“, истакао је Додик.

ИЗВОРсрна, фото Laktaši.info
Претходни текстДодик: Израдити спољнополитичке стратегије Српске
Сљедећи текстСанкције Шеранићу и Чавари без образложења