Насловна Најновије Додик увјерен у раст билатералне сарадње Српске и Азербејџана

Додик увјерен у раст билатералне сарадње Српске и Азербејџана

45
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, упутио је честитку предсједнику Азербејџана Илхаму Алијеву поводом Дана државности, истичући да је увјерен да ће билатерална сарадња Српске и Азербејџана, у многим сегментима биљежити раст и ићи узлазном линијом.

„Увјерен сам да ће наши односи додатно ојачати у годинама које су пред нама, на обострану корист наших народа и земаља“, истиче се у честитки.

Додик је изразио намјеру да се пријатељство и подршка, за које су већ поставили темеље, чврсто надограђују, чувају и поштују, саопштено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

„Са Вама на челу Азербејџан је израстао у регионалног лидера и економску силу и са поносом могу рећи да Република Српска и Азербејџан имају посебно топле и пријатељске односе, пуне разумијевања и узајамног поштовања“, наводи се у честитки.

Предсједник Српске је указао да су разумијевање и поштовање унутрашњих прилика и спољне политике сваке од земаља, од изузетне важности у вријеме великих тектонских геополитичких промјена и изазова на економској глобалној сцени.

AZERBEJDŽANSKI PREDSJEDNIK ILHAM ALIJEV: 'Prekinuli smo vojno djelovanje u  Nagorno-Karabahu, pretvorit ćemo ga u raj! | Slobodna Bosna

Додик је пожелио предсједнику Азербејџана лично здравље и благостање, као и напредак и просперитет пријатељског народа Азербејџана.

Предсједник Српске је честитку упутио у своје и у име народа и институција Републике Српске, преносећи искрене поздраве и најљепше жеље поводом Дана државности Азербејџана.

ИЗВОРсрна, фото Борислав Здриња, илустрација
Претходни текстДачић: Београд никада неће дозволити укидање Републике Српске
Сљедећи текстСтојковић објавио коначан списак играча за Евро 2024