Насловна Вијести Додик: Уставни суд БиХ прекорачио овлашћења; Нашу вољу неће скршити

Додик: Уставни суд БиХ прекорачио овлашћења; Нашу вољу неће скршити

210
0

Уставни суд БиХ је прекорачио сва своја овлашћења одлуком којом су поништене неке одредбе аката Народне скупштине Републике Српске, поручио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Истакао је да је Уставни суд задужен по Уставу само да усклађује и процјењује усклађеност закона са Уставом БиХ.

– Међутим они су сами себи прибавили надлежности. Они пресуђују кривично правним поступцима, о свему. Нашу вољу неће скршити. Наша воља иде за тим да ћемо исти садржај те декларације пренијети у неку другу форму, рецимо резолуција, а кад и то укину онда ћемо имати ставове, а онда и закључке, па погледе, па ћемо онда рећи да је то декларација плус, али увијек исто. Неће нас скршити на овоме – поручио је Додик.

Нагласио је да је ово наше право и зато су тако ригорозни.

– Тај дио међународног фактора, јер се ради о нашим стварним правима. Ниједна наша активност није против Устава БиХ, мада они то стално приказују да јесте. Наше је да се боримо за изворни Дејтон и то ћемо наставити – истакао је он.

Подсјећамо, Уставни суд БиХ утврдио да поједине одредбе аката Народне скупштине Републике Српске које је оспорило 15 посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ нису у складу са Уставом БиХ, због чега их је укинуо.

ИЗВОРртрс
Претходни текстОдржан 1. Интернационални карате турнир „Славија опен 2022“ (ВИДЕО)
Сљедећи текстЏију-џицу клуб „Славија“ на турниру у Лозници освојио 27 медаља