Насловна Најновије Додик ушао у салу током интонирања химне Републике Српске

Додик ушао у салу током интонирања химне Републике Српске

213
0

На Конститутивној сједници 11. сазива Народне скупштине Републике Српске, свечану заклетву ће положити нови посланици, те новоизабрани предсједник Републике Српске, Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ, Жељка Цвијановић.

Додик није присуствовао почетку сједнице када је интонирана химна БиХ, а потом је ушао у скупштинску салу, када је интонирана химна Републике Српске „Моја Република“.

Заклетву ће положити и новоизабрани потпредсједници Републике Српске, Давор Прањић и Ћамил Дураковић.

Сједницом предсједава најстарији народни посланик Наташа Радуловић, уз помоћ генералног секретара Скупштине Небојше Згоњанина и најмлађих посланика из три политичке партије са највећим бројем мандата – Ање Љубојевић, Александра Трнинића и Небојше Дринића.

Kонститутивном сједницом, Радуловићева ће предсједавати до избора новог предсједника Народне скупштине.

На дневном реду су избор Kомисије за избор и именовање и разматрање и усвајање извјештаја Kомисије за избор и именовање о мандатима народних посланика, након чега је планирано полагање свечане заклетве народних посланика.

Потом ће услиједити избор предсједника Народне скупштине, а затим разматрање приједлога одлуке о броју потпредсједникā Народне скупштине и њихов избор.

Сједници присуствују премијер Српске Радован Вишковић, предсједник Народне скупштине Србије Владимир Орлић, амбасадор Русије у БиХ Игор Kалабухов, као и амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић.

Присуствују и бивши предсједници Народне скупштине Републике Српске и представници Српске у заједничким институцијама, као и представници Скупштине и Владе Аутономне Покрајине Војводина.

ИЗВОРсрна
Претходни текстИзабрана Комисија за избор и именовања
Сљедећи текстФЗО Српске: Лични подаци грађана у оквиру ИЗИС-а у потпуности безбједни