Насловна Најновије Додик у Источном Сарајеву: Опредијељеност за наставак градње путева

Додик у Источном Сарајеву: Опредијељеност за наставак градње путева

173
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је у Источном Сарајеву изразио опредјељење да се настави градња путева и да ће капитални пројекти промијенити и побољшати начин живота и на овом простору.

Након састанка са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем и начелницима општина из састава града, Додик је рекао да су локалне заједнице на овом простору финансијски стабилне и организоване.

Према његовим ријечима, нико не може да каже да разгледница овог простора није промијењена на боље, а само би циници увијек нашли да нешто није завршено.

Он је додао да је био и у млионским градовима са богатом историјом, те да и они увијек нешто завршавају, па тако и овдје.

Додик је поменуо да се данас разговарало да се ријеши горући проблем саобраћаја у улици која иде од Куле, која је некада била пут од три метра асфалта.

Он је навео да је то сада једна од најважнијих фревенција и да се разговара како ријешити гужву, а то се може урадити само увођењем још двије траке, тако да их има укупно четири.

„То је нешто што говори о томе да се напредује, нема бољег доказа од тога да се напредује. Опредијељени смо да наставимо да градимо путеве, капитални пројекти ће промијенити и побољшати начин живота и на овом простору“, рекао је Додик новинарима.

Он је навео да се и недавно док је био у Турској разговарало поново о траси која иде од Вишеграда до Источног Сарајева и начину како ће је финансирати.

„Мислимо да је могуће да то радимо, али нисмо занемарили ни саобраћајницу која иде одавде до Пала, Сокоца, Хан Пијеска и спушта се у Зворник“, рекао је Додик и додао да су веома заинтересовани за стабилност ове регије.

Он је напоменуо да је за протеклих 20 година као предсједник Републике, Владе и члан Предсједништва БиХ успио са овдашњим људима и њиховим претходницима и онима који ту живи да направе посебан град, те да је поносан да види ту љепоту кад год дође.

„Ништа од овог није постојало прије 15 година, а данас је то један урбан и сређен град“, закључио је Додик.

Састанку су присуствовали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министри финансија Зора Видовић, управе и локалне самоуправе Сенка Јујић и за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир.

Присутни су били начелници општина Источно Ново Сарајево Јован Катић, Источне Илиџе Маринко Божовић, Пала Бошко Југовић, Трнова Драгомир Гаговић, Сокоца Милован Бјелица и Источни Стари Град Бојо Гашановић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНајава „Оком камере“, Николина Крунић (Видео)
Сљедећи текстВишковић: Изградња треће траке на подручју Сарајевско-романијске регије убрзаће проток саобраћаја