Насловна Најновије Додик: У свијету морате увијек имати некога ко вас брани

Додик: У свијету морате увијек имати некога ко вас брани

44
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је јуче да у свијету морате увијек да имате неког ко вас брани, а да Српска и Србија зависе највише од снаге и става Руске Федерације.

Додик је рекао да ће, захваљујући разумијевању руског предсједника Владимира Путина, Република Српска присуствовати предстојећем засједању чланица БРИКС-а, који је најјачи глобални форум, јер је неупоредива снага економије БРИКС-а у односу на чланице земаља Г7.

„Први пут од када постоји Република Српска, наша репрезентација одлази у Казањ на спортске игре земаља БРИКС-а. То је свијет који настаје и који ће бити најмоћнији“, рекао је Додик.

Додик је истакао да је мало ко у јавности примијетио да је на његовом састанку са Путином у Санкт Петербургу прошле седмице, био присутан и министар иностраних послова Сергеј Лавров, што су ријетке прилике када предсједник Русије са министром иностраних послова прими некога.

„У Русију не идем као Милорад Додик, већ као предсједник Републике Српске који је опште примијећен. У само једном дану у Русији имао сам 11 интервјуа. То ваљда говори о интересу јавности“, рекао је Додик.

Он је рекао да је Путин на састанку био веома расположен.

„Свијет има срећу што има Путина. Он воли свој народ, а ако волите свој народ онда волите све народе свијета“, рекао је Додик синоћ за РТРС.

Он је истакао да се Путин интересовао за изградњу српско-руског храма у Бањалуци и да је поздравио Његово преосвештенство владику бањалучког Јефрема.

Додик је рекао да је поносан на то што га је Путин раније одликовао у Казању, Орденом Александра Невског.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстУ Српској рођено 25 беба
Сљедећи текстБројни таленти Иве Шаровић, ученика генерације ОШ “Свети Сава“ у Рогатици