Насловна Најновије Додик: У Српској све више жена обавља значајне функције

Додик: У Српској све више жена обавља значајне функције

138
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Српска може бити поносна јер у њој све више жена обавља значајне и одговорне функције и активно доприноси друштвеном развоју на посебан начин.

Додик је свим женама честитао 8. март – Међународни дан жена и пожелио им пуно личних, породичних и професионалних постигнућа, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

„Институције Републике Српске својим бројним активностима потврђују опредјељење да се и даље стварају бољи услови којима би се положај жена у свим сегментима живота још више афирмисао“, навео је Додик у честитки.

Он је напоменуо да је обиљежавање овог празника прилика да се сви присјете дугогодишњих напора на остваривању друштвених, економских и политичких права жена у свијету.

„А напредак друштва мјери се и по томе колико смо женама омогућили да имају своје мјесто у њему“, истакао је Додик.

Он је додао да, без обзира на датум, увијек треба одавати признања и указивати поштовање женама за све остварене улоге које имају као незамјенљив ослонац и морални покретач друштвених и породичних вриједности.

Широм свијета обиљежава се Међународни дан жена, као дио борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстОпрезно возите!
Сљедећи текстРођено 30 беба