Насловна Вијести Република Српска Додик: Цијене струје у Српској остаће на ниском нивоу

Додик: Цијене струје у Српској остаће на ниском нивоу

328
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, рекао је данас, да ће цијене електричне енергије у Републици Српској остати на ниском нивоу, јер Српска њима суверено влада.

„Све опет мора бити и економично, јер ако је повишена цијена нафте онда ће и трошкови производње струје расти. Тога морамо бити свјесни, али ће упркос томе цијене остати најниже у Европи“, рекао је Додик у Дугој Њиви код Модриче.

Он је подсјетио да је инфлација индукована и ствари нису исте као прије годину дана, али да институције Републике Српске предузимају различите мјере.

„Наша политика јесте да грађани у Српској имају јефитну струју. Оним што извозимо правимо баланс и имамо позитиван биланс“, додао је Додик.

Он је истакао да је завјет људи који воде Републику Српску изградња аутопута Бањалука-Београд.

„Тај аутопут ће бити посвећен пробоју `Kоридора живота`. Све ће бити завршено у наредних четири-пет година, а потребне претпоставке смо предузели. У наредних мјесец дана почећемо дионицу од Раче до Бијељине и наставити да градимо даље“, навео је Додик.

Он каже да се неће стати са изградњом аутопутева у Републици Српској.

„Република Српска припада нама и зато договарамо изградњу аутопута од Вишеграда који ће бити повезан са Србијом, до Источног Сарајева и Требиња. Kада то урадимо Република Српска ће добити конфигурацију коју желимо и биће далеко развијенија“, рекао је Додик.

Окупљање Срба око идеје која се зове Република Српска, каже Додик, гарантује нашу слободу и зато треба да се жртвујем.

„То ћу чинити док год живим и шта год будем радио мој завјет јесте Република Српска по сваку цијену“, закључио је Додик.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЧачак: Четворо погинулих у саобраћајној несрећи
Сљедећи текстЏо Бајден носи „пушкице” у којима му пише гдје треба да сједне, шта да говори и кад да оде