Насловна Најновије Додик: Шмит нема ништа са Српском, посебно са њеним образовањем

Додик: Шмит нема ништа са Српском, посебно са њеним образовањем

80
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је за Срну да би јавност у БиХ требало само да шокира да неки тип, страни држављанин, без икаквог легитимитета намеће своје одлуке као законе и гура се тамо гдје му није мјесто.

Предсједник Српске је поручио да Кристијан Шмит нема ништа са Републиком Српском, а поготово са њеним образовним системом, истичући да је „тај човјек непожељан и нелагално борави у БиХ“.

– Он мисли ако „испали“ нешто против Бошњака и каже им оно што мисли цијела међународна заједница, али се због политичке коректности и геополитичке ситуације устручава, да ће неко мислити да је тобоже неутралан.

Ми овдје имамо потпуно други проблем. Познато је да су међународни представници увијек по правилу подржавали Бошњаке, али то није узрок нашег сукоба са Шмитом. Тај човјек се лажно представља као високи представник и ми то никада нећемо прихватити, шта год он рекао – нагласио је Додик.

Он је рекао да Република Српска никада неће пристати на то да Америка каже да неки тип може да ушета уз њихову помоћ у БиХ и обесмисли рад институција.

– Апсурдно је и ван сваке памети да постоји земља и народи који то прихватају, али у ненормалној БиХ и то се дешава. Али, дешавају се и неке добре ствари – поред хаоса који је узроковао тај лик Бошњаци су близу спознаје да не могу више да се ослањају на међународну заједницу.

Чекамо тај тренутак да се потпуно освијесте и прихвате чињеницу да само заједно можемо креирати бољи амбијент и да је договор три конститутивна народа основни предуслов за даљи напредак БиХ – указао је предсједник Српске.

Ако не буде воље за конструктивним рјешењима, рекао је предсједник Додик за Срну, наставићемо да објашњавамо нашим партнерима у власти да је мирно раздруживање у интересу свих нас.

Ипак, нагласио је Додик, они који славе човјека који је жртвовао мир зарад својих ратних циљева сљедбеници су те политике због које је толико крви проливено.

– Алија Изетбеговић је био зликовац и то знају сви. Добро су то знали и у међународној заједници. Против њега се водило више предмета за ратне злочине, као што је Карла дел Понте у својој књизи то и потврдила, али његова смрт је прекинула судске процесе који би против њега засигурно били вођени – нагласио је предсједник Додик.

Он је рекао да свако нормалан разумије зашто српски народ не може и неће да живи с онима који промовишу политику зла коју је ширио Изетбеговић, а коју они и данас воде.

– Те ствари морају да се мијењају. За такве политичке структуре нема мјеста у Европи и зато све и блокирају. Сваки пут кад направимо корак напријед, они нас врате три корака уназад – навео је предсједник Српске.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДочек Марине Куртеш свјетске вицешампионке у каратеу  (Видео)
Сљедећи текстДелегација кинеског града Џонгџоу посјетила фирму „Профилати БХ“ у Источној Илиџи (Фото)