Насловна Најновије Додик: Јелић је био један од нас који смо поставили темеље политике...

Додик: Јелић је био један од нас који смо поставили темеље политике спречавања преноса надлежности

43
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је данас, да је некадашњи предсједник Републике Милан Јелић, био један од оних који су поставили темеље политике спречавања преноса и отимања надлежности Српске.

Додик је рекао да је Јелић веома кратко био предсједник Републике, али да је обиљежио то вријеме када су постављали нове основе политике Српске, у смислу спречавања преноса и отимања надлежности.

„Он је био један од нас који је поставио темеље такве политике. Нажалост, није успио да поживи све ово вријеме, али је остао у нашем сјећању“, рекао је Додик новинарима у селу Гомиљани код Требиња.

Када је била Јелићева сахрана, Додик каже да је тада била актуелна реформа полиције гдје су тражили да је се Српска одрекне науштрб „неке реформе“.

„Тада сам рекао да ће га чувати и тог дана и свих наредних Полиција Републике Српске и након 17 година то је тако“, истакао је Додик.

Он каже да му је жао што данас због обавеза није у Модричи гдје се обиљежава 17 година од Јелићеве смрти, за кога је рекао да му је прије свега био пријатељ.

„Невјероватно је да је прошло 17 година“, рекао је Додик.

Obilježena godišnjica smrti dr Milana Jelića *(VIDEO) – modričaINFO

На Градском гробљу у Модричи, данас је служен парастос и положено цвијеће поводом 17 година од смрти предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Јелић је преминуо 30. септембра 2007. у Модричи у 51. години од посљедица срчаног удара. Смрт га је затекла на функцијама предсједника Републике Српске, потпредсједника СНСД-а, предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ.

Био је шести предсједник Републике Српске.

ИЗВОРСрна, фото архив
Претходни текстПале: Превентивно појачати безбједносне мјере с’ циљем очувања јавног реда и мира
Сљедећи текстЦвијановићева отворила изложбу посвећену Милану Јелићу