Насловна Најновије Документација доказује да су подаци о броју жртава у Сребреници лажни

Документација доказује да су подаци о броју жртава у Сребреници лажни

83
0

Више од 130 муслимана идентификовано је у документу, чија је копија у посједу Срне, као лица из списка хашког вјештака Хелге Брунборг који су тужилаштва користила да оптуже Србе за наводни геноцид у Сребреници, док се та иста имена налазе и у бази података припадника тзв. Армије БиХ који су погинули или нестали прије јула 1995. године.

Овај документ још један је у низу доказа да је прича о Сребреници мит и фарса Бошњака и дијела међународне заједнице.

Први на списку је Авдо Адемовић, рођен 1968. године, за којег се на списку Брунборгове наводи да је датум смрти 12. јули 1995. године, док се на списку тзв. Армије БиХ наводи да је датум смрти 1. август 1993. године.

Посљедњи на том списку је Сеад Мустафић, рођен 1962. године, за којег се на списку Брунборгове наводи да је датум смрти 11. јули, док је на списку тзв. Армије БиХ наведено да је умро 12. априла 1995. године.

За свих 137 лица на списку тзв. Армије БиХ наведен је датум смрти у периоду од 1992. године до јуна 1995. године.

На документу од четири стране, са печатом Хашког трибунала, пише да је то аутентична копија документа Канцеларије хашког тужиоца, са датумом април 2018. године.

Kojić: Među poginule u Potočarima upisani još živi ljudi | Katera

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић, рекао је Срни, да је списак људи које је у предмету „Јосиповић и други“, Тужилаштво БиХ користило да оптужи Србе и ти исти људи који се налазе и на списку такозване Армије БиХ, са датумима њихове погибије, доказ да су у Поточарима сахрањени и они који су погинули много прије јула 1995. године.

Којић је подсјетио да је до сада откривено да има живих људи који имају нишан
/муслимански надгробни споменик/ у Поточарима, али да је доказано и да је мртворођена беба представљена као жртва лажног геноцида, што је у камеру рекла и њена мајка, која је потврдила да је дијете рођено мртво, јер му се обмотала пупчана врпца око врата.

Којић је поручио да, док год муслимани у БиХ не признају себи да су вршили малверзације у вези са Сребреницом, Срби ће износити доказе да је прича о геноциду подвала, лаж и нешто што не иде наруку онима који желе од себе да направе жртве.

„Свједоци смо да се политичко Сарајево и појединци који убиру енормна примања од Меморијалног центра Поточари, сваким даном све више због страха од потпуног демонтирања мита о лажном геноциду оглашавају по медијима и нападају све српско, и власт и руководство како Србије, тако и Републике Српске, што јасно показује да је страх преовладао и да ће се ускоро сазнати истина“, истакао је Којић.

Он је рекао да бошњачкој страни неће помоћи ни „крње резолуције“, као ни западне дипломате ни амбасаде јер истина је само једна и неумољива.

„Немамо право да ћутимо на све лажи којима су жељели да укаљају Србе и зато ћемо наставити свакодневно са изношењем истине, не бојимо се никога јер истина је једино чему тежимо и оно што је једино добро за све народе у БиХ“, указао је Којић.

Суд БиХ 24. августа 2022. године одбио је жалбу Тужилаштва и потврдио пресуду којом се Миодраг Јосиповић и остали ослобођени оптужби за наводни геноцид у Сребреници. Суђење петорици оптужених почело је у априлу 2015. године.

„Тужилаштво није доказало присуство намјере оптужених за истребљење“, рекла је раније предсједавајућа Судског вијећа Минка Крехо.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТужилаштво провјерава информације о нестанку новорођенчета из Фоче
Сљедећи текстНа Чемерну су убијани српски војници који су се предали