Насловна Најновије Дому здравља Вишеград уручена медицинска опрема

Дому здравља Вишеград уручена медицинска опрема

126
0

Дому здравља Вишеград данас је уручена медицинска опрема вриједна 21.000 КМ у оквиру пројекта Развојног програма Уједињених нација /УНДП/ под називом „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“.

Директор вишеградског Дома здравља Снежана Ђуровић рекла је новинарима да су у оквиру овог пројекта у сарадњи са вишеградском општином добили квалитетну опрему која ће много значити Вишеграду, а прије свега подручној амбуланти Међеђа.

„Добили смо опрему која ће унаприједити наш рад, што је потребно за јачање здравственог система у Вишеграду. Ово је значајан пројекат за становнике Вишеграда“, истакла је Ђуровићева.

Координатор пројекта Јелена Савовић Тодоровић из општине Вишеград рекла је да је опрема предата Дому здравља за потребе мјесне заједнице Међеђа.

Она је истакла да је роба је у вриједности 21.000 КМ набављена у оквиру пројекта УНДП-а који спроводе Влада Швајцарске и Шведска.

„Општина Вишеград учествује у овом пројекту у другој фази која обухвата укупно пет мјесних заједница. Пројекат се односи на оснаживање мјесних заједница и боље функционисање. До сада је усвојена визија мјесних заједница и нова методологија рада која ће бити пренесена на све мјесне заједнице са подручја Вишеграда“, навела је Тодоровићева.

Пет мјесних заједница на подручју Вишеграда прошле су пројекат вриједан 174.000 КМ у оквиру којег ће бити реконструисане мјесне канцеларије, санирани одводи оборинских вода, санирана амбуланта у Међеђи, изграђено дјечије игралиште. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстИнфантино реизабран за предсједника ФИФА
Сљедећи текстЦвијановић: Важна опредијељеност за поштовање Дејтонског мировног споразума