Насловна Вијести Република Српска Дом здравља у Рогатици – Вриједан поклон од земљака из Београда

Дом здравља у Рогатици – Вриједан поклон од земљака из Београда

149
0

Дом здравља „Др Зоран Митровић“ у Рогатици јуче је од Удружења Романијаца у Београду добио вриједан поклон. Ради се о Филипсовом  Cleor vur  350 најсавременијем ултра звучном апарату са три сонде за специјалистичке прегледе пацијената чија вриједност је скоро 40.000 марака.

У име Удружења Романијаца у Београду, чији је предсједник познати војсковођа из посљедњег Одбрамбено-отаџбинског рата Винко Пандуревић, овај вриједни поклон директору рогатичког Дома здравља доктору Синиши Миљешићу предали су Обрад Галовић,потпредсједник, и Младен Ђурковић, секретар Удружења Романијаца у Београду уз напомену да је ово први овакав поклон који ће доћи на Романију. Већ се скупљају новчана средства од појединаца и неких других донатора за куповину оваквих апарата који ће бити уручени домовима здравља у Сокоцу и на Хан-Пијеску.

Након пријема овог вриједног поклона директор Дома здравља „Др Зоран Митровић“ докрор Миљешић је рекао да ће нови апарат замијенити постојећи који је стар скоро 20 година и служиће за специјалистичке прегледе пацијената кардиологије, неурологије, радиологије, стомачних проблема и урологије, за које су посебно припремљене двије ординације у дијелу „нове“ зграде Дома здравља.

-Стари ултра звучни апарат, неће бити отписан. Има већ нову намјену у просторијама гинекологије, али га морамо подмладити са новом гинеколошком сондом. Рекао је  др Синиша Миљешић

Инсталисање новог апарата у Дому здравља извршио је Стефан Јоцовић, сервисно инжењер Медикома из Бијељине, који ће и временом бринути о функционалности овог апарата.

ИЗВОР058.ba
Претходни текстСпашени жена и бебе које су лоцирали спасиоци из Српске
Сљедећи текстПронађено рјешење за проблеме гријања на Сокоцу, прилог РТВИС, 16.2.2023 (ВИДЕО)