Насловна Најновије Донација „Беме“ Дому за лица са инвалидитетом, као и Рукометног савеза за...

Донација „Беме“ Дому за лица са инвалидитетом, као и Рукометног савеза за лијечење Магдалене Влашки

110
0

Технички директор фирме „Бема“ Маринко Умичевић уручио је данас донацију од 183 пара висококвалитетних папуча за кориснике Дома за лица са инвалидитетом у Вишеграду.

Умичевић је приликом посјете овој установи рекао да су на молбу за помоћ узвратили донацијом, те да је ово трећи пут да помажу овој установи.

„Папуче су израђене од природних материјала и намијењене су корисницима Дома за лица са инвалидитетом. Ми смо срећни када можемо другима помоћи“, рекао је он.

Он је напоменуо да се „Бема“, као друштвено одговорна фирма, до сада одазвала на мноштво хуманитарних акција, донација и различитих видова помоћи директно институцијама, установама, појединцима, а тиме и индиректно локалним заједницама и друштву у цјелини.

Захвалност за дарове изразио је директор Дома за лица са инвалидитетом Перо Крстић, нагласивши да ово није прва донација „Беме“ на чијем челу је Умићевић и да умногоме уљепшава свакодневицу корисницама.

„Захвални смо када видимо да има добрих људи који желе да помогну нашим корисницима и учине њихов боравак бољим у овој установи“, рекао је Крстић подсјетивши да су у Дому смјештене 183 кориснице из БиХ.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић организовао је данас пријем за Умичевића, који је и предсједник Рукометног савеза Републике Српске, и чланове Управног одбора Рукометног савеза Владимира Бранковића и Дарка Савића како би им захвалио за помоћ коју пружају овој локалној заједници.

Представници Рукометног савеза Српске синоћ су донирали и новац на хуманитарној утакмици за помоћ за лијечење тешко болесне осмогодишње дјевојчице Магдалене Влашки из Трнова, у акцији коју је покренула Управа Рукометног клуба „Вишеград ХЕД“, на којој је прикупљено око 13.000 КМ.

Ђуревић је додао да ће предложити Умичевића за једну од повеља Општине у септембру када се прославља крсна слава Мала Госпојина.

Састанку који је одржан у општини Вишеград присуствао је и потпредсједник Рукометног савеза Републике Српске Недељко Перишић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТурска: 28. маја други круг предсједничких избора
Сљедећи текстМиличевић и Вуковић кренули пјешке ка Острогу да помогну малој Магдалени (ВИДЕО)