Насловна Вијести Источно Сарајево Донацијом града унаприједиће се рад депоније

Донацијом града унаприједиће се рад депоније

186
0

Град Источно Сарајево предвидио је у буџету одређена средства за набавку булдожера за разгртање отпада и равнање терена намијењених комуналним предузећима „Пале“ и „Трново“ који управљају депонијама да би помогао рад и њихово функционисање, изјавио је Срни вршилац дужности директора предузећа „Комунално“ са Пала Богдан Клачар.

Клачар је рекао да је пројекат, чији су носиоци, град и Развојна агенција Источно Сарајево упућен према Фонду заштите животне средине Републике Српске од којег се очекује 100.000 КМ, док ће град да обезбиједи 75.000 КМ и из тих средстава ће се извршити набавка два нова булдожера.

Он је додао да је прије реализације овог пројекта град Источно Сарајево финансијски помогао паљанско предузеће „Комунално“ и у вези са израдом пројектне документације, обезбјеђењу дозвола за рад и финансирању редовног годишњег мониторинга еколошких параметара.

Клачар је навео да је уз помоћ локалне заједнице јуче извршена набавка 24 нова контејнера и 100 канти за домаћинство.

„Контејнери ће бити распоређени у самом центру града, док ће постојећи који буду замијењени, појачати пунктове на рубним дијеловима општине“, додао је Клачар.

Он је навео да ће у програм одвоза уврстити и одређена насеља која до сада нису била обухваћена, као што су Подвитез, дијелови Мјесне заједнице Мокро и Горње Пале.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНа мору у Бечићима борави 18 дјеце из Вишеграда
Сљедећи текстСлужен помен за убијене Србе из Хранче