Насловна Најновије Донесена одлука о кредитном задужењу општине Рогатица

Донесена одлука о кредитном задужењу општине Рогатица

107
0

Скупштина општине Рогатица усвојила је данас одлуку о прихватању задужења код Европске инвестиционе банке у износу од 1.858.000 КМ како би се извршила реконструкција водоводног система у центру града и изградила канализација.

Сврха задужења је реконструкција водоводног система у центру градског насеља Рогатица, изградња фекалне канализације у насељима Закула и Крушчица, те изградња канализационог система у Улици ђенерала Драже, наведено је у образложењу одлуке.

Из локалне управе је саопштено да је за ово планирано задужење рок отплате 25 година.

Реализацијом овог пројекта локална управа жели да успостави бољи и интегрисан система водоснабдијевања, побољша одвод отпадних вода и кишнице имајући у виду чињеницу да неки дијелови система у Рогатици старији више од сто година.

На сједници именован је и Савјет за праћење израде зонинг плана „Викенд насеља“ које ће бити дио Туристичког центра „Борике“, а овим тијелом ће предсједавати начелник општине Милорад Јагодић.

Одборници су усвојили и Приједлог одлуке о измјенама и допунама Одлуке о субвенцијама трошкова накнаде уређења градског грађевинског земљишта, накнаде за погодност градског грађевинског земљишта – ренте и накнаде за легализацију бесправно изграђених индивидуално стамбених и индивидуално стамбено-пословних објеката.

Донесена је и одлука о преносу права управљања и одржавања дјечијих играоница на парковским површинама у урбаном дијелу општине Рогатица.

Скупштина је усвојила Извјештај о раду начелника општине и општинске управе за прошлу годину, те извјештаје о раду уз финасијске извјештаје јавних установа и организација.

ИЗВОРсрна
Претходни текстРегоје: Циљ конференције умрежавање предузетница
Сљедећи текстПетровић и Управа ЕРС-а о инвестицијама у „ХЕ на Врбасу“