Насловна Вијести Република Српска Донесена одлука о опозиву начелника општине Братунац

Донесена одлука о опозиву начелника општине Братунац

197
0

Одборници Скупштине општине Братунац данас су изгласали одлуку о покретању опозива начелника општине Срђана Ранкића и за 7. август најавили референдум на којем ће бити утврђено да ли ужива повјерење грађана.

За опозив је гласало 19 присустних од укупно 25 одборника, колико броји сазив братуначког парламента.

Именована је и комисија за реализацију ове одлуке и спровођење референдума за чијег је предсједника именована Ивана Недељковић, секретар Скупштине и актуелни предсједник Општинске изборне комисије.

Усвојена је одлука да се из буџетских резерви општине обезбиједи 90.000 КМ за спровођење референдума о повјерењу Ранкићу.

Као разлози за опозив наведени су потпуни изостанак сарадње начелника са Скупштином општине, велико повећање дугова и неизмирених обавеза општине Братунац у посљедих неколико мјесеци, незаконито запошљавање, неизвршење предизборних обећања и пројеката чија је реализација била у току прије 18 мјесеци када је Ранкић преузео дужност.

Након сједнице Скупштине општине, којој Ранкић није присуствовао, он се огласио саопштењем у којем демантује као нетачне и злонамјерне оцјене са скупштинског засједања, те износи податке о наводном незаконитом запошљавању појединаца из Братунца у неке републичке фирме, као и оптужбе на рачун појединих одборника.

На данашњој сједници Скупштине општине Братунац одборници су разматрали и ситуацију у комуналном предузећу „Градска чистоћа“, у пољопривредном ДОО „Малина“, те о стању у братуначком спорту.

Констатовано је да је стање поражавајуће у тим субјектима и да је неминовно приступити систематском и стручном рјешавању нагомиланих проблема у тим областима, чему допринос жели дати и Скупштина општине.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Србији потврђен први случај грознице Западног Нила и пет случајева мајмунских богиња
Сљедећи текстЗа помоћ се пријавило 72.900 младих