Насловна Најновије Донирана роба у вриједности од 3.314 КМ Заводу за форензичку психијатрију и...

Донирана роба у вриједности од 3.314 КМ Заводу за форензичку психијатрију и Специјалној болници за психијатрију на Сокоцу

78
0
Црвени крст Републике Српске донирао је данас Заводу за форензичку психијатиру и Специјалној болници за психијатрију на Сокоцу помоћ у роби укупне вриједности 3.314 КМ.
 

Асистент за социјално хуманитарну д‌јелатност у Црвеном крсту Републике Српске Ђорђе Тешановић рекао је да су Заводу за форензичку психијатрију донирали робу у вриједности 1.720 КМ, а Специјалној болници за психијатрију у вриједности 1.594 КМ.“Углавном је то роба потребна овим установама – душеци, јастуци, постељине, деке, хигијенски пакети и прехрамбени артикли“, навео је Тешановић.

Он је истакао да Црвени крст Републике Српске помаже јавним здравственим установама на више начина, сарадњом са Градском организацијом Црвеног крста Источно Сарајево и Општинском организацијом Црвеног крста Соколац, а да је данашња донација једна од вриједних које су дод‌јељују једном годишње.

Тешановић је нагласио да ће Црвени крст и у будућности у складу са својим могућностима помагати ове двије здравствене установе на Сокоцу, јер им је познато са каквим се све проблемима сусрећу у раду.

Вршилац дужности директора Завода за форензичку психијатрију на Сокоцу Ђорђе Радић рекао је Срни да данашња помоћ Црвеног крста Републике Српске овој установи значи много и да се на овај начин наставља добра сарадња Завода и ове хуманитарне организације.

Радић је нагласио да се и ова установа одазива на све акције које организује Црвени крст Републике Српске, те захвалио за данашњу донацију која ће пацијентима олакшати боравак у заводу.

Црвеном крсту Републике Српске захвалио је и вршилац дужности директора Специјалне болнице за психијатрију на Сокоцу Драган Булајић за наставак добре сарадње са овом здравственом установом дод‌јелом помоћи у више нарата током године.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЈедна особа погинула, 101 повријеђена у судару два трамваја у граду Кемерову у Русији (ВИДЕО)
Сљедећи текстИнцидент у србачкој фабрици: Отровало се 16 радника