Насловна Најновије До 15. фебруара пријава за учешће у пројекту спајања дјеце Српске и...

До 15. фебруара пријава за учешће у пројекту спајања дјеце Српске и Космета

143
0

Локалне заједнице из Републике Српске од данас до 15. фебруара могу да се пријаве за учешће у 11. пројекту „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, који би требало да буде реализован у јуну наредне године, саопштено је из Одбора за помоћ Србима на Космету.

Планирано је да посјета траје од 17. до 25. јуна, након завршетка школске године, а пројекат ће бити посвећен најбољим ученицима, српској дјеци из вишечланих породица из свих српских средина са Косова и Метохије.

Овај пројекат до сада је успјешно реализован 10 пута, у сарадњи са локалним заједницама и основним школама, уз учешће 37 градова и општина Републике Српске.

До сада је у Српској у оквиру овог јединственог пројекта боравило више од 6.000 српске дјеце, у пратњи преко 550 просвјетних радника.

„У пројекту су, уз школску дјецу доби од 10 до 15 година, обухваћена и дјеца и млади са потешкоћама у развоју у пратњи родитеља из Удружења родитеља `Подржи ме`“ из Косовске Митровице, за које смо изградили Дневни центар `Подржи ме-9. јануар` у Косовској Митровици“, подсјетили су из Одбора.

Планирано је да, у сарадњи са Епархијом пакрачко-славонском, буде реализован и једнодневни излет за око 40 српске дјеце из Западне Славоније у Хрватској, да се сви заједно нађу у Републици Српској.

„Позивамо локалне заједнице, основне школе, породице, као и СПКД `Просвјета` из Брчког и Мостара да подрже пројекат да нам у госте у Републику Српску на седам дана дође што већи број српске дјеце са Коосва и Метохије“, поручили су из Одбора.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик са турским амбасадором о изградњи ауто-пута Београд – Сарајево
Сљедећи текстЗа припремни програм пред школу пријављено 32 дјеце