Насловна Најновије Дрина порибљена пастрмком и шараном

Дрина порибљена пастрмком и шараном

176
0

Ријека Дрина порибљена је са 2.200 млађи поточне пастрмке и 3.000 млађи шарана у горњодринском сливу, захваљујући донацији „Хидроелектране на Дрини“.

Предсједник Рибарског еколошког удружења за заштиту вода „Дринска језера“ Александар Којић захвалио је менаџменту „Хидроелектране на Дрини“ која несебично обогаћује рибљи фонд ријеке Дрине.

Вршилац директора за производњу и одржавање „Хидроелектране на Дрини“ Дарко Андрић рекао је да поред одговорности за стабилну производњу електричне енергије како домаћег становништва, тако и количина за извоз, показују одговорност да се мора чувати љепотица Дрина.

„Порибљавањем омогућујемо и заштиту Дрине и стварање услова за спортски риболов и све друге понуде које Вишеград има. И у наредном периоду ћемо наставити да се у складу са одлукама нашег предузећа понашамо друштвено одговорно на свим пољима гдје то закони дозвољавају“, истакао је Андрић.

Директор предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић рекао је да испуњавајући обавезу стратешких докумената из еколошке дозволе управа хидроелектране је и ове године издвојила средства за порибљавање ријеке Дрине и њених притока.

Он каже да је у ријеку Дрину и њене притоке убачено 3.000 килограма млађи шарана и 2.200 килограма млађи поточне пастрмке.

„На овај начин трудимо се да држимо на нивоу животињску разноликост ријеке Дрине али и да помогнемо и поспјешимо активности које се на ријеци Дрини дешавају. Ријека дрина је интересантна риболовцима из Републике Српске и региона и надамо се да ћемо и овим активностима помоћи да та заинтерсоавност остане на истом нивоу, да људи долазе у Вишеград и да и на тај начин посјешимо привредни развој“, истакао је Перишић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је ово још једна у низу друштвено одговорних активности од стране хидроелектране Вишеград.

„Сваке године Хидроелектрана као одговорна фирма на регији на овакав начин помаже локалне заједнице“, нагласио је Ђуревић.

Он је истакао да је у Вишеграду уз помоћ Хидроелектране много тога урађено, почев од реконструкције путева, спортске дворане, стипендирања студената и да је то бољитак који треба да осјете сви грађани Републике Српске.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМиланко Кајганић номинован за позицију главног тужиоца
Сљедећи текстИзборна тишина почиње у суботу, право гласа има 3.386.666 бирача