Насловна Вијести Источно Сарајево Други МТБ маратон ‘Форис’ у недјељу 21. августа

Други МТБ маратон ‘Форис’ у недјељу 21. августа

269
0

Дођите да заједно возимо бицикл – порука је којом бициклистички клуб Форис позива све грађане Источног Сарајева да заједно у недјељу 21. августа на локацији Амфитеатар “Бели Вук” возе бицикл кроз предивну нетакнуту природу која се налази не толико далеко, на територији града Источно Сарајево.

Клуб организује интернационални рекреативни мтб маратон, под називом “Други МТБ маратон ‘Форис'“ у недјељу 21. августа на локацији Амфитеатар “Бели Вук”.

Они који сматрају да нису физички и кондиционо спремни да возе цијели маратон, свакако могу самостално бицикл возити прелијепом природом од села Тврдимићи према старом Павловцу. Уколико и немају свој бицикл, могу га изнајмити по веома повољној цијени на локацији Амфиеатар “Бели Вук”,. Ко не жели возити бицикл може прошетати маркираним и уређеним планинским стазама, обићи неке од видиковаца, прелијепих погледа на дивљи кањон ријеке Касидолке, те одморити у предивном амбијенту и уживати у домаћим гастро специјалитетима ресторана “Стари Багрем” који се налази на локацији Амфитеатар “Бели Вук”, тачно 1000 метара изнад мора.

Овогодишњи маратон одржава се у недјељу 21. августа у 10 часова, излетиште Тврдимићи – Амфитеатар “Бели Вук”, а дио је манифестације “Љето у Источном Новом Сарајеву 2022“, које проводи Општина Источно Ново Сарајево. Стаза је брдско планинска, макадамски пут и шумска стаза, круг у дужини од 31 км и укупног успона од 850 м. Вози се мање познатим сјеверозападним дијелом планине Јахорина.

Максималну подршку организацији и ове године пружили су општина Источно Ново Сарајево, општина Пале, Град Источно Сарајево, као и Туристичка организација града Источно Сарајево.

Први пут се овај маратон возио прошле године, гдје су учешће узели бициклисти из цијеле Босне и Херцеговине, али и из Србије, Црне Горе. Чак је био и један бициклиста из Аустрије.

Претходни текстГост у емисији „Пулс града“: Младен Павловић(ВИДЕО)
Сљедећи текстГанић и остали оптужени данас у судници